Yvonne van West

Hallo! Mijn naam is Yvonne van West-van Niftrik en in 2010 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik heb sindsdien uitgebreide werkervaring opgedaan bij meerdere particuliere fysiotherapiepraktijken en bij de Sint-Maartenskliniek te Nijmegen. Hier werkte ik onder andere op de afdeling chronische pijn. In mijn werk als fysiotherapeut werd ik al gauw nieuwsgierig naar de wisselwerking tussen lichaam en geest en hoe dit het behandelverloop kon beïnvloeden. Ik zocht hierin verdieping en startte in 2012 met de Masteropleiding tot Psychosomatisch Fysiotherapeut (MSc) aan de Hogeschool Utrecht. Deze heb ik in 2015 afgerond.

Daarnaast ben ik in 2017 opgeleid tot Mindfulness trainer (MBSR-opleiding) en geef ik sinds die tijd hierin 8-weekse trainingen, individueel en in groepsverband. Tevens heb ik me middels cursussen verder geschoold in Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). motiverende gespreksvoering en duizeligheidsklachten. Deze interventies geven mij de mogelijkheid binnen de psychosomatische fysiotherapie verschillende behandelmethodieken toe te passen, gericht op de hulpvraag van de patiënt.

Vanaf 2019 ben ik zelfstandig werkzaam bij Fysiocentrum Heesch en geef ik yoga – en mindfulnesslessen bij Cultureel Centrum de Pas in Heesch. Ik volg jaarlijks cursussen en opleidingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. In 2020 heb ik een opleiding tot Yin Yoga docent afgerond bij Arhanta Yoga in Sinderen. Sinds 2020 geef ik met veel plezier (yin) yogalessen.

Sinds 2021 ben ik naast het werken in de praktijk, ook verbonden als docent aan de Masteropleiding Psychosomatische Fysiotherapie aan Avans+ in Breda. Ik begeleid hierbij groepen gedurende hun eerste en tweede masterjaar en ontwikkel mede het onderwijs.

Missie en visie

Ik wil ondersteuning kunnen bieden aan mensen die gezond willen worden maar ook willen zijn en blijven. Naast therapie omvat dit preventie gericht op zowel de fysieke als de mentale kant van de mens. Mijn focus ligt hierbij op het creëren van duurzame gedragsverandering, waarbij het verkrijgen en behouden van vitaliteit het uitgangspunt is. Ik krijg er energie van als mensen fysiek en mentaal weer in beweging komen, waarbij ze de regie over hun eigen leven terugkrijgen.

Beroepsvereniging en kwaliteitsregister 

Ik ben aangesloten bij het K.N.G.F. en sta geregistreerd in het C.K.R. als algemeen fysiotherapeut en psychosomatisch fysiotherapeut. Tevens ben ik BIG geregistreerd. Daarnaast sta ik geregistreerd als docent in het CRKBO register.